Til 2 personer brugte jeg følgende
- 400 g. grønne bønner
- 150 g. edamamebønner
- 100 g. frisk mozzarella
- 3 spsk. pesto (se opskrift her)
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 stk. rødløg
- 1/2 dl. hvidvinseddike
- 2 spsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Lynsyltning af løg:
Rødøget skæres i tynde skiver og kommes ned i “syltelage” bestående af 1/2 dl. vineddike + 2 spsk. akaciehonning, salt og friskkværnet peber. Kom låg på, ryst grundigt og lad løgringene trække imens resten af salaten tilberedes.
De grønne bønner blancheres i letsaltet vand (hvis de er friske grønne bønner koges de et par min.) Køles af under den kolde hane og duppes fri for vand.
Er edamamebønnerne købt med bælg, skal de overhældes med kogende vand, trække 5-7 min. og bælges.
Græskarkernerne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof og krydres med salt.
Vend alle bønnerne med pesto og anret i skål/på fad eller tallerken. Fordel mozzarella og lynsyltede løg over salaten og drys med ristede græskarkerner.
Velbekomme.