En god vintersalat fyldt med vitaminer og fibre..
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 4 stængler grønkål
- 2 stk. appelsiner
- 1 stk. pink grape
- 2 stk. blommer
- 1 stk. æble
- 1 håndfuld blåbær
- 1/2 dl. ristede kikæter
- 1 stk. rødløg
- 1/2 dl. vineddike
- 1-2 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. olivenolie/ god rapsolie
Fremgangsmåde
Lynsyltning: Rødløget skæres i tynde skiver og kommes ned i “syltelage” bestående af 1/2 dl. vineddike + akaciehonning, salt og friskkværnet peber. Kom låg på, ryst grundigt og lad løgringene trække imens resten af salaten tilberedes.
Kogte kikærter ristes på pande eller vendes med en smule olie og ristes i ovn.
Grønkål skylles, ribbes og plukkes i mundrette stykker. Blancheres kort (ca. 10 sek.) i letsaltet vand, skylles under den kolde hane og duppes af.
Appelsiner og grape skæres i fileter ( se hvordan her -gem saften)
Æbler og blommer skæres i både og blåbær skylles.
Spinaten vendes med en smule olie og lidt saft fra citrusfrugterne.
Anret på fad/tallerken eller i skål og fordel citrusfileter, æbler, blommer og syltede løg over grønkålen. Drys med blåbær og kikærter. Velbekomme.