Grønkål er simpelthen noget af det sundeste man kan spise. Det sænker indholdet af usundt fedt i blodet, er helt utrolig fiberrigt, forebygger tarmkræft og hjerte-kar sygdomme. Og så er det i sæson lige nu!!
Forleden lavede jeg denne skønne salat og spiste den til kyllingefrikadeller. Det var virkelig godt )
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 4-5 stk. grønkålsstilke (stilken i midten fjernes og bladene plukkes i mundrette stykker)
- 1 stk. kogt majskolbe (jeg havde en liggende fra dagen før og skar majsene af med en kniv)
- 100 gr. champignons i kvarter
- 1 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 håndfuld cashewnødder
- olie til stegning
Fremgangsmåde
Grønkålsbladene kommes i kogende vand i ca. 30 sek. hvorefter det kommes i iskoldt vand (blanchering) lad bladene dryppe af på et klæde.
rist cashewnødderne på en hed, tør, pande. sæt dem til side. Tilsæt olie på den varme pande og rist nu champignonerne gyldene.
Imens løg, hvidløg og chili skæres i passende stykker. De tilsættes nu panden og rister med indtil løgene bliver blanke. Tilsæt nu majs og lad dem riste med. Til sidst vendes grønkålen i varm godt igennem og smag til med salt og peber. Anret straks på en tallerken og drys cashewnødderne over.
Så er den lune salat klar til servering.