Når man skal helstege på en grill er det godt at alliere sig med to ting ud over grill, kul og kød:
Nemlig et stegetermometer og god tålmodighed
Tænd grillen op i god tid og vent, indtil kullene er klar til brug. Imens gøres kødet klar. Fjern evt. sener, rids fedtet og krydr godt med salt og peber.
Fordel kullene hver sin side af grillen og sæt en “dryp-bakke” i midten. Placer herefter risten og læg kødet herpå, således at fedt og kødsaft drypper ned i bakken og du undgår en masse flammer, der kan give en grim branket smag. Placér stegetermometeret, så det måler kernetemperaturen i kødet og lad nu stegen grille, under låg, indtil kødet har den ønskede kernetemperatur.
Ønsker du, at kødet er medium, steg da til ca. 57-58 gr.
Ønsker du at kødet er medium-well (rosa/lyserød), steg da til ca. 60-62 gr.
Det er meget vigtigt, når du har stegt kødet til den ønskede kernetemperatur, at kødet bliver taget af varmen og får lov til at hvile (min. 15 min.) inden det skæres op og servers