Hjemmelavet Guacamole
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 3 modne avocadoer
- 2 fed hvidløg
- ca. 1/3 tsk. spidskommen
- ca. 1/2 citron eller lime (saften)
- salt & peber
Fremgangsmåde
Avocadoerne skæres over på midten og stenene tages ud. Med en spiseske tages avocadokødet ud af skallerne og kommes i en skål, sammen med presset/ finthakket hvidløg.
Med et piskeris eller en gaffel moses avocado og hvidløg til en lind mos. Tilsæt citrussaft og spidskommen, rør grundigt og smag til med salt & peber.
Man skal dog være opmærksom på, at guacamole ikke kan tåle at stå alt for længe, da den bliver brun.
Hvis man har lyst, kan man sagtens “peppe” sin guacamole lidt op med lidt friskhakket chili.
Guacamole er klassisk tilbehør til mexikansk mad, men egner sig også rigtig godt som tilbehør til grillmaden om sommeren, til skalddyr, fisk, fjerkræ, i sandwich… Prøv dig frem