Jordskokkesuppe
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 550 gr. Jordskokker
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 L. hønsebouillon
- en “sjat” fløde (hvis man kan tåle det )
- evt. et par kviste timian
- et lille bundt purløg (eller som på billedet lidt grøn top fra forårsløg)
- rapsolie
Fremgangsmåde
Skræl jordskokkerne, men tag 3 pæne fra (skrub dem fri for jord, men behold skralden på ) De skal bruges til chips. Resten skæres i grove tern.
Pil og hak løg og hvidløg groft og sauter jordskokker, løg og hvidløg (evt. et par kviste timian) i lidt rapsolie i en tykbundet gryde et par minutter. De skal ikke tage farve.
Tilsæt hønsebouillon og lad suppen simre et kvarters tid ved moderat varme indtil jordskokkerne er møre.
Skær de resterende jordskokker i tynde skiver (fx på en mandolin) og fritér dem i olie på en pande eller vend dem med lidt olie og bag dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Lag dem på et stykke fedtsugende papir/køkkenrulle og drys med lidt salt.
Blend suppen grundigt og tilsæt evt. en sjat fløde. Kog suppen op og smag til med salt og peber.
Suppen serveres med chips og fintsnittet purløg.
Det smager også skønt med fx kammuslinger eller kylling i suppen