Kalkun i Wok med Fuldkornsnudler.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 300 gr. kalkunbryst
- 300 gr. grøntsager (jeg brugte broccoli, champignons, peberfrugt og rødløg)
- 1/2 stk. rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 “tommel” ingefær
- 2 spsk. god karry
- 1 ds. kokosmælk
- 1 pakke fuldkornsnudler
- salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt en gryde vand med lidt salt over til nudlerne. Del broccolien i små buketter og skær stokken i tynde strimler. Champignons skæres i tynde skiver, rødløg og peberfrugt ligeså.
Ingefær rives fint, chilien og hvidløg skæres i små stykker og holdes for sig selv.
På et separat bræt og med en ren kniv skæres kalkunen i strimler. Sørg for at den at kalkunen holdes for sig selv og at bræt og kniv bliver vasket op straks efter brug.
Varm wok´en rigtig godt op. Tilsæt olie og steg kalkunstrimlerne gyldne. Tag dem op og læg dem i en dyb tallerken eller lign. imens grøntsagerne tilberedes. Varm wok´en godt op igen og tilsæt nu svampene, der ristes gyldne. Når de er færdige tages de op og nu er det broccolistrimlernes tur.
Imens gives broccolibuketterne et kort opkog i det kogende nudelvand. Tag dem op med en sigte/ hulske eller lign.
Tag broccolistrimlerne op af wok´en og tilsæt nu hvidløg, rødløg, chili og ingefær. Sauter grundigt, men lad ikke løgene tage farve. Nu tilsættes karry, der ristes grundigt og herefter peberfrugt, der kort steges med. Tilsæt nu kokosmælk, rør godt rundt, lad saucen koge godt igennem et par minutter.
Nu kommes nudlerne i det kogende vand, der tidligere blev brugt til broccoli og lad dem koge 3-4 min. imens retten laves færdig.
Kom herefter svampe, broccoli, kalkun tilbage i saucen.
Hele retten varmes grundigt igennem og smages til med salt og peber.
Server med nudler