Kikærtesalat med Kylling og ristede Mandler..
I dag stod menuen på “hvad køleskabet gemte”
Til 2 personer brugte jeg følgende
- ca. 200 gr. kogte kikærter
- 1 1/2 stegt kyllingebryst (rest fra i går)
- 6 cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 forårsløg
- 1 chili
- 1 fed hvidløg
- ca. 75 gr. friskrevet parmesan
- 2 håndfulde rucola
- en håndfuld mandler
- 1/2 glas sorte oliven
- saften af 1/2 citron
- 1/2 dl. olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Løgene hakkes fint, salaten skylles grundigt, parmesanen rives, mandlerne hakkes groft og ristes gyldne på en hed, tør pande, tomaterne skæres i kvarte, chili og hvidløg hakkes fint.
Kyllingebrysterne skæres i tern og ristes gyldne i lidt olie på panden. Lige inden de er færdige, tilsættes chili og hvidløg og steger med det sidste minut…
Nu er salaten klar til at samle.
Bland kikærter, rucola, 1/2 delen af mandlerne, 1/2 delen af parmesanosten, tomaterne og løg i en skål med olie, saften af en halv citron, samt salt og peber.
Tilsæt kylling og bland igen.
Anret salaten på fad/tallerken og drys de sidste mandler og parmesan over salaten. Fordel oliven på salaten og afslut med friskkværnet peber