Krydderolie er en rigtig god og nem måde at bruge friske krydderurter på.
skold en flaske, vask urterne grundigt og dup dem fri for vand. Tørrede urter kan også bruges.
Fremgangsmåde
Kom urter i flasken og fyld efter med en forholdsvis smagsneutral olie, som raps- eller vindruekerne olie.
Krydderolier er super til stegning, i marinader, på salater. Jeg synes de er smukke at se på og kunne fx også bruges som en sød
Olierne skal ikke opbevares for varmt. Sæt dem gerne på køl. De kan holde sig et par uger
Der er så mange muligheder -her er fx.:
Rosmarin & Citron
Oregano & Hvidløg
Karryurt, Ingefær & Chili
Prøv dig frem og lav din helt egen krydderolie
Hej Renie. 🙂 jeg har en masse lækkere krydderurter i haven i øjeblikket, og fik straks inspiration til selv at prøve af med krydderolie. Du skriver at holdbarhed er et par uger, syntes ikke det er så lang tid, kan man tilsættes noget for at forlænge holdbarheden ?
Knus Heidi – rigtigt godt sommer til dig og din familie, og tak for nogle Super gode opskrifter og tips! 🙂
Hej Heidi,
Jeg har med vilje skrevet en forholdsvis kort holdbarhed, da jeg har brugt friske krydderurter. Du kan forlænge holdbarheden væsentligt ved at tørre dine krydderurter, inden du kommer dem i olie og så ellers sørge for at flasken/glasset er skoldet og urterne er grundigt rengjort. Alternativt, kan olien laves i mindre flasker og opbevares i kølskabet 🙂
Hvis du har rigtig mange krydderurter, kan du enten tørre dem og bruge dem som man bruger almindelige krydderier (de mister dog lidt af smagen, så man skal bruge lidt større mængde i forhold til friske) ellers kan du høste, rengøre, plukke bladene af og fryse dem ned 🙂
Tusind tak for de søde ord, det glæder mig meget, at du kan bruge mine opskrifter!!
-Også en rigtig god sommer til dig og dine 🙂
Kh. Renie