Hjemmelavet paté
Jeg er faktisk ikke så vild med lever -men lige denne paté kan altså noget!
Da jeg i sin tid arbejdede i en fransk bistro under sydens sol, lavede vi friske portioner af denne lækre paté hver dag og der blev stort set altid udsolgt. Spis groft brød eller croustini og cornichons til.. Det er godt.
Til 2 patéer brugte jeg følgende
- 1 pakke kyllingelever
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- lidt friskhakket timian
- 1 spsk. madagascarpeber (syltede peberkorn -kan købes i små dåser i fx meny)
- 1/4 dl. cognac
- 175 gr, smør
Fremgangsmåde
Kyllingeleveren rengøres (fjern sener osv.) Løg, hvidløg og timian hakkes groft.
150 gr. smør smeltes ved moderat varme i en lille gryde/kasserolle.
Start med at varme en stor pande godt op. Tilsæt det sidst smør og evt. en smule olie. Kyllingeleveren brunes af, løg, hvidløg og timian tilsættes og bruner med. Herefter tilsættes madagascarpeber, der ligeledes sauteres med.
Tilsæt nu cognac, sæt ild til og flambér kyllingeleveren her.
Krydr med salt og peber og lad evt. saft i bunden af panden koge næsten helt ind.
Træk panden af varmen og lad indholdet køle lidt af.
Herefter blendes pandens indhold grundigt i en foodprocessor, smages til med salt og peber, fordeles i glas/skål eller hvad man nu ønsker sin paté i. Bank den forsigtigt i bordet et par gange, for at undgå lufthuller.
Oven på patémassen lægges et ca. 5 mm. tyndt lag klaret smør. Sæt patéerne på køl natten over.
Vedrørende jeres kyllinge pate fra jeres franske bistro ,som lyder meget lækker,kunne jeg tænke mig at lave den til en pigefrokost
Vi er 9 personer,hvor vi alle skal have en ret med,hvor meget lever skal jeg bruge til 9 personer
Jeg siger på forhånd tak hvis i kan hjælpe mig
Jeg glæder mig til at kunne komme ved lidt nyt og godt til ganen
En kærlig hilsen
Jytte Bruun
Hej,
Den lyder som en Meget fin opskrift. Vil prøve den
Men når du skriver 1 pakke lever, hvor meget er det ca.?
Hej
Hvor mange gram er der i din pakke kyllingelever. Pakkerne jeg har fundet svinger fra 300 g til 500 g.
Mvh.
Hej,
Tak for opskriften. Du skriver at 150gr smør skal smeltes i en kasserolle. Hvor gør man af det smør efterfølgende? Mvh Marc