Jordbær er meget mere end dessert og søde sager. De gør sig rigtig god i salat -denne er helt eminent til en let frokost eller som tilbehør til grillmaden
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 2 store håndfulde Babyspinat
- 300 gr. friske Jordbær
- 1-2 Avocadoer
- 80 gr. Gorgonzola ell. anden blå ost (kan udelades)
- 1/2 dl. Mandelflager
- 1/2 Rødløg
Dressing
- 1/2 dl. god Olivenolie
- 3 spsk. Æblecidereddike
- 2 spsk. Akaciehonning
- 1/2 tsk. grovkornet Sennep (kan udelades)
- 1 spsk. Birkes
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Jordbærerne skylles grundigt og de grønne blade nippes af. Læg dem på et viskestykke eller køkkenrulle og lad dem dryppe godt af. herefter skæres i de i skiver.
Spinaten skylles grundig og slýnges (eller duppes fri for vand).
Avocadoen halveres, udstenes og skæres i passende stykker.
Mandelflagerne ristes let gyldne på en tør, varm pande. Rødløget skæres i tynde skiver.
Rør eddike, honning og sennep sammen og tilsæt olien lidt efter lidt. Tilsæt birkes og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Alle dele til salat, på nær avocado og gorgonzola og halvdelen af jordbærerne, vendes forsigtig rundt med halvdelen af dressingen.
Anret på tallerken, i skål eller fad og fordel nu avocado, små stykker og til sidst jordbær over salaten. Dryp med lidt ekstra dressing og servér straks