Melonsalat med Feta
en af min absolutte sommerfarvoritter -vidst nok af Pakistansk oprindelse 🙂
Denne skønne salat er simpelthen så nem og så smager den virkelig godt som tilbehør til stort set alle former for grillet kød/fisk/fjerkræ
Til 4 personer brugte jeg følgende
- ½ bakke rucola
- ½ hoved frisk grøn salat
- 100 g feta (jeg bruger altid den i blok man selv kan skære ud)
- 1 stk rødløg
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
- 1/4 til ½ vandmelon (afhængig af størrelsen)
- lidt olivenolie og saften af ½ citron
Fremgangsmåde
Lav en “grøn bund” af salat (jeg bruger altid 1/2 rucola, da jeg synes den lidt peberede smag gør sig rigtig godt i denne salat).
Oven på salaten anrettes mundrette stykker af melon og feta, som tynde skiver rødløg. Pynt med friske persilleblade, stænk med god olivenolie, lidt citronsaft og krydder med lidt salt og friskkværnet peber. Servér salaten med det samme.
Alle salatens dele kan evt. klargøres og opbevares hver for sig, så salaten er super nem at samle lige inden servering 🙂
Kan man godt bruge “lyn syltede rødløg “i stedet for friske. Og hvis man laver det lidt før kan rødløgene så godt tåle at trække lidt længere end lyn.
Hilsen Iben
Hej Iben,
Ja det kan du sagtens og løgene kan fint tåle at stå en dags tid i køleskabet 🙂
Mvh. Renie