Nicoise Salat
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke bladet salat
- 2 håndfulde sorte oliven
- 150 gr. grønne bønner
- 1 rødløg
- 8-10 kogte kartofler
- 4 æg
- 3-4 tomater (cherry eller cocktail)
- 2 dåser tun
- 1 lille håndfuld frisk persille
- 1/2 dl. olivenolie
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Salt og Peber
Fremgangsmåde
Sæt 2 gryder vand over -1 til at koge æggene i og en til at blanchere bønner i. Når vandet koger, kommes æggene i og de skal koge ca. 6-7 min.
Når de er kogt, skal de køle lidt af og pilles.
“Bønnevandet” tilsættes lidt salt og bønner kommes i.
Hvis det er friske bønner, skal de nippes (top og bund skæres af)
De friske bønner koger ca. 4-5 min. inden de kommes i koldt vand. Er det bønner fra frost, skal de bare have et opkog (ca. 1 minuts tid) inden de kommes i koldt vand.
Herefter skal bønnerne dryppes af og evt. lægges på et klæde eller et stykke papir.
Lav en dressing af olie, hvidviseddike, sennep, salt og peber.
Skyl salaten, pil løget og skær det i tynde ringe. Nu er salaten klar til at blive anrettet…
Salaten skylles, slynges og lægges i bunden. Bønnerne fordeles over salaten.
Kartoflerne skæres i halve eller kvarte (alt efter størrelse) fordeles oven på salaten.
Tunen drænes for vand/olie fordeles i “små bidder” rundt på salaten.
fordel halve tomater, kvarte æg og løgringe rundt om på salaten og fordel et par teskefulde dressing over salaten (resten serveres ved siden af )
Til sidst slutter man af med at fordele oliven, frisk persille og friskkværnet peber over salaten.