Pære og blå ost er en klassisk kombination.
Her som salat med valnødder og lækker urtedressing.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke babysalat
- 2 pærer
- ca. 80 gr. blå ost fx. gorgonzola
- 1 håndfuld valnødder
Dressing - 1/2 dl. god mayo
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1/2 citron (saften)
- 1 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
Salaten skylles grundigt og slynges/ duppes fri for vand.
Pærerne vaskes (skrælles hvis du ønsker) og skæres i mundrette stykker.
Rødløget skæres i tynde skiver og valnødderne ristes gyldne på en hed pande uden fedtstof. Pas på , at de ikke får for meget 🙂
Alle ingredienser til dressing (tag evt. lidt persille fra til pynt) blendes til en ensartet grøn dressing (jeg brugte en stavblender)
Smag til med salt og peber.
Til sidst anrettes salaten: Start med at fordel salatblade på fad/ i skål ovenpå anrettes pærestykker, løgringe, små stykker blå ost og til sidst valnødder og et lille drys persille.
Servér dressingen ved siden af.