Pesto er godt! Det er nemt at lave og er yderst anvendeligt i madlavning, i sandwich, til snacks, tapas osv…
Pesto kan laves af alverdens krydderurter -den klassiske er dog med basilikum.
Til ca 3 dl brugte jeg følgende
- 1 stor potte (eller bundt Basilikum)
- 1 håndfuld Persille (jeg brugte bredbladet -kan udelades, men jeg synes det giver en god smag)
- 1 lille skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- ca. 50 gr. ristede pinjekerner (i en snæver vending kan solsikkekerner anvendes)
- ca. 50 gr. Parmesanost i små stykker
- 2 dl. olie (jeg brugte vindruekerneolie)
Fremgangsmåde
Pinjekernerne ristes gyldne på en pande uden fedtstof og køles af.´
Basilikum og persille rengøres og kommes i blender (jeg putter og stilkene i) tilsæt parmesan, løg, hvidløg og afkølede pinjekerner. Blend, indtil du har en ensartet, grov masse.
Tilsæt nu olien list af gangen imens du blender. Smag til med salt og peber.
Kan opbevares en uges tid i køleskabet.