De første Brombær..
Jeg plukkede de første brombær i går og brugte dem i denne salat…
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1/2 rødt spidskål
- 1 æble
- 1 håndfuld mandler
- 2 spsk. gule sultana rosiner (brug bare alm. rosiner)
- 1 håndfuld brombær
- 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. akaciehonning (brug evt. lidt agavesirup)
- 1/2 dl. god olie
- salt og groftkværnet peber
- evt. lidt persille og blomster til pynt
Fremgangsmåde
Mandlerne hakkes groft og ristes gyldne på en varm stegepande uden fedtstof.
Spidskålen skæres i tynde strimler, æblet skæres i mundrette stykker.
Dressingen laver du ved at røre sennep og honning sammen, hvorefter du tilsætter olien lidt af gangen. Smag til salt og peber.
Salaten anrettes ved først at lægge spidskålen på det ønskede serveringsfad eller tallerken. Fordel æbler og rosiner over kålen. Dryp med halvdelen af dressingen, rundt om på salaten. Pynt med brombær og evt. lidt persille og tallerkensmækker (kunne også være fx hybenrose eller morgenfrue) Servér resten af dressingen ved siden af.