Rødbedesalat med Ramsløg, Æbler, Feta og ristede Mandler…
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 3 rødbeder
- 1 rødløg
- 2 stk. æbler (gerne sprøde og syrlige)
- en håndfuld rucola
- 100 gr. feta
- 80 gr. mandler
- 8-10 ramsløgsblade
- 1/2 dl. olie
- saften af 1/2 citron
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. akaciehonning (1/2 tsk. agavesirup)
- salt og peber
Fremgangsmåde
Rødbederne skrælles og skæres super tyndt enten på mandolin eller med tyndskræller.
Lav en dressing af olie, citronsaft, honning og sennep. Smag til med slat og peber.
Rødløget pilles og skæres i tynde skiver, blandes med rødbederne.
Dressingen hældes over og vendes grundigt. Lad rødbederne marinere, imens de andres ting til salaten klargøres.
Mandlerne hakkes groft og ristes gyldne på en tør pande.
Rucolaen skylles og duppes fri for vand. Ramsløgene skæres tyndt.
Æblerne skæres i tern. Fetaen brydes/skæres i stykker.
Salaten “samles” lige inden servering.
Fordel rucolaen i bunden, fordel rødbederne herover. Drys æblerne over salaten, herefter feta og slut af med ramsløg og ristede mandler.
Krydr med friskkværnet peber..