Denne skønne salat er virkelig lækker. Hvis man ikke er til gedeost, kan den naturligvis erstattes af fx feta.
Havde jeg haft en valnødder, havde jeg også brugt dem i stedet for mandler, selvom de også fungerer rigtig godt i salaten.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 4 mellemstore rødbeder (ca. 250 gr.)
- 150 gr. gedeost.
- 1 sprødt æble
- 1 dl. ristede valnødder (eller mandler/hasselnødder/pinjekerner)
- en lille håndfuld bredbladet persille ( grofthakket kruspersille kan også sagtens bruges)
Dressing:
- 1 citron (saften)
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 tsk. dijonsennep
- ca. 1 dl. olie
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rødbederne koges møre i letsaltet vand. Herefter kan skindet nemt gnides af. De varme rødbeder køles lidt af.
Til dressing blandes alle ingredienser, bortset fra olie. Pisk dem grundigt sammen. Tilsæt olie lidt af gangen. Bliver dressingen for tyk, tilsæt da en smule vand. Smag til med salt og peber.
Rist de grofthakkede nødder, skær æblet i tern og hak persillen groft eller pluk bladene fra stænglerne.
Rødbederne skæres i mundrette, men grove stykker og dressingen hældes over. Lad dem marinere i ca. 10 min. og anret til sidst salaten:
Rødbeder i bunden (sigt evt. marinaden fra og servér den ved siden af) Anret nu æbler og ost oven på rødbederne, drys med nødder og persille og sut af med en smule friskkværnet peber.
Serveres straks.