Rødkålssalat..
Denne salat egner sig super godt som tilbehør vinterens og særligt julens lidt tungere mad.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1/4 rødkålshovede
- 2 æbler
- 2 appelsiner
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld tranebær
- 1 rødløg
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. akaciehonningDressing
- 1/4 dl. olie
- 1/2 dl appelsinsaft
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 tsk. hvidvinseddike
Fremgangsmåde
Rødløget pilles og skæres i tynde skiver, Kom alle løgringene i en bøtte med låg, hæld 1 spsk. hvidvinseddike, 1 spsk. akaciehonning, samt salt og friskkværnet peber over og kom låg på. Ryst godt og stil til side og lad løgene lyn-sylte, imens du laver resten af salaten.
Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne, herefter kan du nemt skære imellem “lamellerne” i appelsinen og på den måde skære fine appelsinfileter. Når fileterne er skåret fra, presses resten af appelsinen ned i en skål (saften gemmes til dressing).
Mandlerne ristes gyldne på en hed pande uden fedtstof, køles af og hakkes groft.
Rødkålen snittes fint og æblerne skæres i mundrette stykker.
Rør en dressing af olie, honning, appelsinsaft og hvidvinseddike, smag til med salt og peber.
Kom rødkål, æbler, løg appelsinfileter og halvdelen af tranebærerne i en skål, for del dressingen over , vend rundt og anret på fad/ i skål.
Pynt med tranebær og grofthakkede mandler.