Rødkålssalat med Pink grape..
Her til aften lavede jeg denne salat. Den er en fryd for øjet, så vel som for gangen og den giver det perfekte modspil til den ofte ret fede julemad.
Salaten er nem at lave og man kan med fordel klargøre alle ingredienser og vente med at samle salaten til den skal spises 🙂
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1/4 rødkålshoved
- 2 pink grape (filetter)
- 2 appelsiner (filetter)
- *et godt tip til at skære smukke citrusfiletter under tips og tricks
- 6 stenfri dadler
- 2 små, røde æbler (jeg brugte Ingrid marie)
- 1 håndfuld cashew nødder
- evt. lidt persille (grofhakket)
Fremgangsmåde
Dressing:
1/2 dl. god olivenolie (du kan også sagtens bruge en mere smagsneutral olie)
2 spsk. hindbæreddike (du kan også bruge sherry-, æblecider-, eller anden god eddike. Jeg synes bare hindbæreddiken gør noget rigtig godt i denne sammenhæng)
1 spsk. akaciehonning (kan erstattes af agavesirup)
salt og peber
Fremgangsmåde:
Rødkålen skæres i tynde strimler, citrusfrugterne skæres i små filetter (undgå det hvide), æblerne skæres i små, passende stykker, dadlerne ligeså. Nødderne ristes gyldne på en tør, hed pande og saltes lidt. Hak persille og pisk dressing af ovenstående ingredienser.
Når salaten skal serveres, blandes alle ingredienser sammen. Gem lidt citrusfiletter, lidt æbler og et par nødder og vent med persille. Hæld dressingen over den resterende salat, vend grundigt og anret salaten på tallerken eller fad og pynt med de sidste æbler osv. afslut med et drys persille. Servér straks – velbekomme 🙂