Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1/4 rødt spidskål
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. abrikos
- 1 stk. nektarin
- 1 håndfuld brombær
- 50 g. pistacienødder
- 1/2 dl. hvidvinseddike
- 1 spsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Rødløget pilles, halveres og skæres i tynde både. Lun eddiken og tilsæt akaciehonning -løgene kommes i en lille bøtte med tætsluttende låg og overhældes med den lune eddike. Krydr med salt og peber, kom låg på og ryst godt. Lad løgene stå og trække og ryst dem indimellem, imens de øvrige ingredienser klargøres.
Spidskålen skæres i tynde skiver, nektarin og abrikos skæres i mundrette stykker, brombær skylles og pistacienødderne hakkes groft.
Anret salaten i en dyb tallerken/skål/fad. Læg spidskålen i bunden og fordel abrikos, nektarin, brombær og syltede løg herpå. Brug syltelagen som dressing og afslut med hakket pistacie.
På billedet har jeg pyntet med hjulkrone, rød syre og appelsintagets, men lidt bredbladet persille vil også gøre det godt 🙂