Jeg elsker simpelthen denne årstid, hvor blomster skyder op af jorden og verden omkring os begynder at få farve igen
Her er et lille tip, som du kan bruge fra nu af og langt ind i efteråret…
Du kan meget nemt lave de fineste isterninger med spiselige blomster i. De ser så smukke ud i en drink og såmænd også i et helt almindeligt glas vand eller cider..
I det tidlige forår bruger jeg alm. viol, hornviol og stedmoder. Senere kommer syrener, hyldeblomster, hyben- og almindelige roser, kamilleblomster og lavendel, for bare at nævne nogen
Fremgangsmåde
Det er naturligvis bedst at plukke blomsterne i naturen og forsigtig skylle dem grundigt før brug.
Køber man blomster fra en planteskole, er det en god idé at spørge ind til sprøjtning osv. De fleste af deres blomster er formodentlig sprøjtet for lus.
Man kan dog godt købe dem, tage dem med hjem, plante dem om og lade dem stå en måneds tid eller to, inden man begynder at bruge af dem (hvis du giver dem kunstgødning, så lad det være økologisk)
Giv dine egne favoritter af smag og farve og sæt kulør på dit forår og din sommer 😀