Nem og lækker sommersalat.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1/2 spidsskål i tynde strimler
- 1 lille blomkål i små buketter
- 200 gr. nye, Kolde, kogte kartofler i mundrette stykker
- 1 lille glas capers
- ca. 50 gr. friskrevet parmesan
Vinaigrette
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ca. 1 dl. olie (jeg brugte en smagsneutral rapsolie)
- salt og peber
Fremgangsmåde
Start med vinaigretten: Sennep og eddike piskes sammen. Olien piskes i lidt af gangen. Smag til med salt og peber.
Spidskål, blomkål og kartofler skæres klargøres, capers drænes og parmesanen rives. I en stor skål blander du kål, kartofler og halvdelen af capers og parmesan med vinaigretten.
Anret på fad/ tallerken og drys den anden halvdel af capers og parmesan over salaten.
Pynt gerne med friske krydderurter -jeg har brugte tallerkensmækker/blomsterkarse, men du kan også sagtens pynte med fx friskhakket persille.