Spinatsalat..
Der var helt sikkert en grund til at det lige netop var Spinat, som Skipper Skræk hældte indenbords, når han havde brug for ekstra kræfter…Spinat forbedrer ikke kun dit helbred gennem dets høje indhold af antioxidanter, spinat er også en fødevarer der øger musklernes styrke og din muskelmasse.
Spinat er en god kilde til glutamin. Glutamin er vigtigt for muskelvækst, immunforsvaret, fordøjelsen og stofskiftet.
Ydermere er denne salat også proppet med granatæble, der indeholder Polyfenoler – der også kaldes garvesyre eller tannin – Polyfenoler er en gruppe af antioxidanter, der også findes i f.eks. rødvin og er med til at give granatæblerne deres farve og smag. At polyfenoler er antioxidanter betyder bl.a., at de er med til at beskytte kroppens celler mod skader og mindske eventuelle inflammationer i kroppen.
SÅ meget sundhed i en salat -og så smager den godt!!
Til 2 personer brugte jeg følgende
- Ca. 100 gr. frisk spinat
- 1 stk. rødt, sprødt æble (jeg brugte Elstar)
- 1 granatæble (de røde kerner indeni)
- 1 stk. forårsløg
- 1 dl. mandler
- 1/2 dl. olie (jeg brugte en god, frisk olivenolie)
- 1 1/2 tsk. grov sennep (eller alm. dijonsennep)
- 1 spsk. æblecidereddike/ hvidvineddike/
- 1 tsk. akaciehonning (man kan sagtens bruge agavesirup)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Mandlerne hakkes groft og ristes gyldne på en varm. tør pande og krydres med salt. Spinaten skylles grundigt og slynges eller duppes fri for vand. Granatæblet skæres over og de fine, røde kerner tages ud (et gammelt kokketrick er, at når man har skåret granatæblet over så holder man det overskårne granatæble i den ene hånd og med den anden slår man på skallen med bagsiden af en kokkekniv eller en grydeske (forholdsvis hårdt) og så falder kernerne ud af sig selv).
Forårsløger skæres i tynde stykker. Æblet skæres i super tynde både.
Lav en dressing af sennep, honning og eddike, der røres sammen, hvorefter olien piskes i lidt af gangen. Smag til med salt og peber.
Nu er alle ingredienser klar åg salaten kan samles (skal helst samles lige inden den skal spises)
Spinat, æble og forårsløg blandes sammen i en stor skål. Tilsæt 1/2 af dressingen og vend salaten sammen. Anret på fad/ tallerken og drys de saltede mandler og granatæbler over salaten og dryp med den sidste dressing. Giv den lidt friskkværnet peber og servér 🙂