Svampesuppe
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. champignoner
- 2 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- et par kviste frisk timian
- lidt persille
- lidt olivenolie
- 1 L. hønsebouillon
- Salt og Peber
- ( evt. en lille “sjat” fløde )
Fremgangsmåde
Vask svampene rigtig godt og skær roden af. Skær dem i tynde skiver. Tag lidt fra til fyld. Pil løgene og hak dem groft.
Varm lidt olivenolie i bunden af en gryde og sauter svampe, løg og timian, krydr dem med salt og peber og tilsæt hønsebouillon.
Lad suppen koge 10 – 15 min. ved moderat varme og blend herefter suppen rigtig godt. Hvis man ønsker, kan man tilsætte lidt fløde (ca. 1 dl.) og koge suppen godt igennem.
Smag den til med salt og peber. Rist de resterende svampe gyldne på en hed pande i lidt olivenolie.
Nu er suppen klar til servering. Anret suppen med en lille skefuld letpisket fløde (kan også erstattes af creme fraiche eller fx skyr)m og ristede svampe, hakket persille, lidt olivenolie og friskkværnet peber
Super lækker suppe! 🙂
Tak Helle 🙂
Det glæder mig, at du kan bruge opskriften!