- 500 gr. grønne tomater
- 5 dl. rørsukker
- 1 1/2 dl. æblecidereddike
- 1 dl. vand
- 2 kanelstænger
- 1 vanillestang
- Skallen fra en økocitron
Fremgangsmåde
Tomaterne skylles grundigt og evt. stilk/ blade nippes af.
Eddike, vand, sukker, kanelstænger, vanillekorn + stang og citronskal bringes forsigtigt i kog.
Imens prikkes alle tomaterne med en kødnål ell. spidsen af en kniv (det er vigtigt, at hullerne ikke bliver alt for store.
Når lagen koger, kommes tomaterne i og de små-simrer i lagen i ca. 5 min.
Tag gryden fra varmen og lad tomater + lage køle af. Dæk med låg/ film og lad tomaterne trække i lagen til dagen efter.
Herefter kommes tomaterne i skoldede glas (evt. skyllet med Atamon), lagen koges lidt ind og hældes herefter over tomaterne. Luk straks og lad tomaterne stå 2-3 uger, før de tages i brug.
Hvis du har mere lage tilbage, kan du med fordel koge den lidt mere ind, til sirupskonsistens. Den bør du gemme, for den smager helt fantastisk i marinader og dressinger.