Tomattærte.. En lille, lækker mundfuld, der kan nydes både varm og kold..
Til 12 små tærter brugte jeg følgende
- 1 lille pakke butterdej
- 1 bakke cherrytomater
- ca. 150 gr. feta i tern
- 1 lille håndfuld friskhakket purløg
- 4 æg
- 1/2 liter kaffefløde/mælk
- metal-/ siliconeforme til muffins
Fremgangsmåde
Hvis du bruger metalforme, skal du huske at spraye/pensle dem godt.
Tomaterne skylles og halveres. Butterdejen rulles ud til ca. 3 mm. tykkelse, stikkes ud i cirkler der passer til formen. Brug evt. et glas. formene beklædes med dej.
Fordel tomater og feta i formene og drys med purløg.
Æg og fløde piskes sammen, krydres med salt og peber og fordeles over fyldet. Tærterne bages i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 10-14 min. (bagetiden kan variere meget fra ovn til ovn)
Lad tærterne køle helt af inden de tages ud af formene.
Tærterne kan fryses.