Sjov ide til julefesten 🙂
Pynten kan med fordel laves dagen i forvejen.
Til 12 stk. brugte jeg følgende
-
12 stk. cupcakes. Du kan bruge lige præcis de cupcakes du har lyst til, eller bedst kan lide. Køb eller bag selv.
Forslag til bag-selv:Citron/Gulerod
(Vær opmærksom på, at du kun skal bruge selve kagen og ikke frosting) - 200 g. blødt smør
- 4-500 g. flormelis
- 1 stk. citron
- 100 g. kokosmel
- 100 g. grøn chokolade / hvid chokolade og en smule grøn frugtfarve
- krymmel efter ønske
- ca. 10 stk. saltstænger
Fremgangsmåde
Juletræer:
Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over vandbad. Hvis du bruger hvid chokolade og tilsætter en smule grøn frugtfarve, skal du være meget opmærksom på at vente til den hvide chokolade er smeltet og kun tilsætte et part dråber farve ad gangen, da chokoladen ikke tåler væske.
Den smeltede chokolade køles en smule af, kommes i sprøjtepose, hvorefter den først er klar til brug, når den har sat sig lidt og er nem at sprøjte med, uden at chokoladen flyder ud. Prøv dig frem på et stykke bagepapir og når du har fundet den rette temperatur/konsistens, knækker du saltstængerne midt over, lægger dem med mellemrum på en bageplade med bagepapir og sprøjter et træ på hver enkelt fra midten og opad i en kegleform som vist på billedet.
drys med krymmel og sæt koldt, indtil chokoladen har sat sig helt, så du kan vende de små træer og du kan gentage på bagsiden.
Sæt endnu engang de små juletræer køligt, så chokoladen atter kan sætte sig.
Smørcreme: Til mine julecupcakes brugte jeg Annemettes opskrift på smørcreme: http://annemettevoss.dk/let-smoercreme/
Spøjt en god portion creme på toppen af dine kager, fordel en smule med en lille palet eller smørekniv, uden at tage en masse af højden, drys med kokos og plant et lille juletræ midt i “sneen”.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂