Persillerod er en skøn og meget velsmagende rodfrugt.
Bagte persillerødder er en rigtig lækker garniture til stort set alle former for stegt kød, vildt og fjerkræ.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 3 mellemstore persillerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. skalotteløg
- 2-3 kviste timian
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Skræl persillerødderne og skær dem i 1/6 eller 1/8 dele alt efter størrelse.
Kom persillerødderne i en pose sammen med groftskåret løg, hvidløg og timian. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber. Slå knude på posen og vend posen lidt rundt, så olien bliver fordelt. Lad persillerødderne marinere et par timer gerne hele dagen.
(man kan også sagtens bruge dem med det samme, men så har de ikke så meget smag.)
Inden servering fordeles posens indhold i et ildfast fad (gerne på bagepapir) og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 -25 min. -bagetid kan variere efter ovn, men de skal være gyldne og møre