Spinat er en fantastisk kilde til vitaminer og mineraler.
Her i godt selskab med pære, druer, græsk feta og ristede hasselnødder.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 2 håndefulde frisk babyspinat
- 1/6 rød spidskål
- 1 stk. sprød pære
- 1 håndfuld røde druer
- 50 g. græsk feta
- 1 håndfuld hasselnødder
- 1 spsk. grov dijonsennep
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. olivenolie/rapsolie
Fremgangsmåde
Spinaten skylles grundigt og slynges fri for vand. Spidskål snittes i mundrette stykker. Hasselnødderne ristes gyldne på en hed pande, køles af og hakkes groft. Pæren skæres i tern og druerne skylles og halveres.
Rør en dressing af honning og grov sennep tilsat balsamico og olie. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Fordel spinat i bunden af fad/dyb tallerken/skål. Fordel den snittede kål, pæretern og halve vindruer herover. Drys med fetastykker og hakkede nødder, fordel ca. halvdelen af dressingen over salaten og server resten i en lille skål ved siden af salaten. Velbekomme.