Kartoffelpizza er virkelig enkelt, men SÅ lækkert.
I går lavede jeg den med tynde skiver af nye kartofler og serverede den med ramsløgsolie.
Til 4 store runde pizza brugte jeg følgende
- 1/2 L. lunken vand
- 1 pk. gær
- 1 tsk. salt
- ca. 300 gr. durummel
- ca. 500 gr. fuldkornsmel (hvis du ikke ønsker fuldkorn, brug da alm. mel)
- 300 gr. frisk mozzarella
- kartofler i meget tynde skiver (jeg brugte 4 mindre kartofler til 1 pizza)
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- god olivenolie
Ramsløgs olie
- En god hånfuld ramsløg
- lidt persille
- et lille fed hvidløg
- ca. 1 dl. vindruekerneolie
- salt og peber.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt durummel, rør det godt ud og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Tilsæt nu salt og fuldkornsmel lidt af gangen og ælt godt igennem, indtil dejen opnår en god glat konsistens.
Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem ud på et meldrysset bord.
Læg nu dejen på bagepapir på en bageplade. Pluk den friske mozzarella og fordel på bundende.
Skær kartoflerne i super tynde skiver (jeg brugte en mandolin) og fordel dem over osten. Jeg lægger dem en smule taglagt, så de lapper lidt ind over hinanden Det er vigtigt, at der ikke kommer for meget fyld på.
Dryp med god olivenolie, fordel lidt rosmarin over kartoflerne og krydr. med salt (jeg brugte flaget havsalt) og friskkværnet peber.
Pizzaen bages i en 250 gr. forvarmet ovn i ca. 10 min.
Hold øje med din pizza, da bagetiden kan variere meget fra ovn til ovn.
Ramsløgs olie
Alle ingredienser blendes grundigt sammen, smages til med salt og peber og trækker lidt inden servering.