Til 4 personer brugte jeg følgende
- 6-800 gr. Berberie Andebryst
- en lille håndfuld timian
- 1 fed hvidløg
- 1 dl. rødvin
- lidt ande/ hønsebouillon
- ¼ fløde
- 1 tsk. Ribsgelè
- lidt kulør
- salt og peber
Fremgangsmåde
Andebryst:
Rids andebrysterne på skindsiden og fjerne evt. sener fra undersiden. Dup dem tørre og steg dem med skindsiden nedad på en middelvarm pande, til noget af fedtet er smeltet af (ca. 5 min.). Vend dem tilsæt lidt timiankviste og 1 fed hvidløg delt i to og steg dem i 3-4 min. på kødsiden. Krydr godt med salt og peber og kom andebrysterne i en forvarmet ovn 180 gr. i ca. 10 min. Lad brysterne hvile i 5 min., inden de skæres for på tværs af kødfibrene.
Skysauce:
Når andebrysterne er stegt, kommes de i et ildfast fad og sættes i ovnen. Fjern timian og hvidløg fra panden og tilsæt rødvin. Lad den koge ind til det halve og tilsæt 3 dl. vand, samt lidt ande/ hønsebouillon og kog igennem. Herefter tilsættes fløden, saucen koges igennem igen. Gives en smule kulør og smages til med ribsgelé, salt og peber. Sigt evt. saucen inden servering.