Arabisk gulerodssalat
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 8 skrællede gulerødder
- 100 gr. mandler
- 100 gr. rosiner (gerne gule sultana, men almindelige kan også bruges)
- 1 lime
- 1 fed hvidløg
- 1/2 dl. rapsolie
- 1 tsk. akaciehonning eller lidt agavesiup
- Salt & Peber
- evt. lidt grofthakket persille til pynt.
Fremgangsmåde
Med en tyndskræller ell. en almindelig kartoffelskræller, skræller man tynde bånd på langs med guleroden. De lægges i en skål og gemmes til senere brug.
Mandlerne hakkes groft og ristes gyldne på en tør pande og gemmes.
Så rører man en marinade af olie, limesaft, honning og hvidløg og smager den til med salt & peber (man kan sagtens lave det hele i forvejen, men vent med at vende det sammen, til salaten skal serveres, da den ellers “falder sammen”).
Når man er klar til servering, hælder man marinaden over gulerødderne i skålen, vender det hele godt rundt, anretter gulerodsbåndende på tallerken eller fad, drysser de ristede mandler, rosiner og evt. persille henover og salaten er klar
1 Kommentar