Aspargessalat med Æg og Parmesan
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 10 stk. friske, grønne asparges (bræk det træge stykke af bunden)
- 2 stk. æq (kogt ca. 6 min. til “smilende”
- 2 håndfulde rucola
- 30 gr. friskrevet parmesan
- 1/2 dl. finthakket purløg
- lidt god olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Sæt gryder over til kogning af æg og asparges. Kom lidt salt i aspargesvandet.
De friske asparges skæres i passende stykke på skrå -en asparges deles 2 eller 3 gange.
Når vandet til asparges koger, gives de et kort opkog (vi snakker lidt under 1 min.) Herefter køles de straks af i koldt vand.
Skyl rucolaen og dup den fri for vand.
Purløgen hakkes fint, æggene pilles og skæres i kvarte.
Kom rucola i bunden og anret asparges og æg ovenpå.
Stænk med god olivenolie, drys med parmesan og friskhakket purløg og slut til sidst af med at krydre med salt og friskkværnet peber.