Blomkålssalat..
Jeg er vild med blomkål!! Især i rå form.
Denne blomkålssalat er en smule tidskrævende, men den er virkelig forberedelserne værd.
I denne salat har jeg også edamamebønner -soyabønner. De er fattige på fedt og meget rige på protein, hvilket giver en rigtig god mæthedsfornemmelse.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1/2 blomkålshoved
- 350 gr. edamamebønner (vær opmærksom på at de skal bælges -forklaring følger)
- 1/2 glas grillede artiskokker i olie
- 100 gr. parmesan
- 3 håndfulde salat (jeg brugte hvad jeg havde i køleskabet, så det blev babyspinat, hjertesalat og rucola)
- 100 gr. saltmandler ( se opskrift her )
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 3/4 dl. olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Blomkålen skæres i tynde skiver på mandolin, eller plukkes i små buketter.
Bønnerne overhældes med kogende vand, trækker 5 min. og bælges.
Parmesanen høvles groft.
Salaten skylles, slynges og plukkes i mundrette stykker.
Lav en dressing af sennep, rørt med hvidvinseddike.
Tilsæt olien lidt af gangen under piskning.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tag en stor skål og kom salat, blomkål, bønner, artiskokker samt 3/4 af parmesanen og mandlerne i og kom dressingen over.
Vend forsigtigt salaten rundt og anret på tallerken/fad.
Drys det sidste parmesan og de resterende mandlerne over salaten. Servér straks 🙂
Opskrift på saltmandler finder du her