Blomkålssuppe
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 250 gr. blomkål
- 25 gr. mandler (grofthakket)
- 1 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 forårsløg (brug den hvide del til suppen og snit den grønne del fint til pynt)
- 1/2 L. hønsebouillon
- En lille sjat fløde (kan udelades)
- lidt olie til stegning
Karryolie
- Bland 1 tsk karry med 1/2 dl rapsolie
- evt. grofthakket persille til pynt.
Fremgangsmåde
Blomkålen brækkes i grove buketter (gem en buket til fyld), skalotteløg, hvidløg og det hvide af forårsløget skæres i grove tern. Blomkål og løg sauteres af i lidt olie. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i ca. 15 min. ved moderat varme.
Imens ristes mandlerne gyldne på en tør, hed pande og den sidste blomkålsbuket brækkes i helt små buketter og karryolien røres sammen.
Disse ting gemmes i hver sin skål og skal bruges som fyld i suppen.
Når blomkålen er mør, blendes suppen grundigt. Den skal være helt glat og blød. Fløden tilsættes.
Suppen koges forsigtigt op og smages til med salt og peber. Den er nu klar til at blive serveret med fyld
Det lyder som en rigtig lækker supper. Men hvor meget forårsløg bruger du? De står ikke nævnt i ingredienserne men kun i fremgangsmåden
Hej Anne,
Tak for de søde ord og fordi du gør opmærksom på det.
Det får jeg lige ændret. jeg bruger bare et enkelt. Brug gerne toppen til pynt 🙂
Har lige lavet din blomkålssuppe, den blev rigtig lækker. Karryolien sætter lige prikken over i’et, mandlerne var der delte meninger om, men det er jo en smagssag :0)
Tak for en rigtig hyggelig hjemmeside og de lækre opskrifter.
Venlig hilsen Susanne
Kære Susanne,
Tusind tak for de søde ord 🙂
Ja, blomkål og karry.. Det fungerer altså bare 🙂 Prøv evt. med cashewnødder næste gang 🙂