Nem, lækker og mættende salat med 3 forskellige slags bønner, ristede majs og avocado..
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 ds. kidneybønner
- 1 ds. berlottibønner
- 2 dl. edamammebønner
- 1 ds. majs
- 1 stk. rød peber
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. peberfrugt
- 1 stk. avocado
- 2 stk. forårsløg
- 1 håndfuld persille
- 1 stk. lime
- 1/2 stk. rød chili
- 1 fed hvidløg
- 1/2 dl. vindruekerneolie (eller anden smagsneutral olie)
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1 spsk. akaciehonning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Bønnerne drænes og skylles evt. Har man købt edamamebønner i bælg, overhældes de med kogende vand og trækker 10 min. inden de bælges. Majs drænes og ristes gyldne i lidt olie. Rødløget pilles og hakkes, den hvide del af forårsløget skæres i passende stykker og de grønne toppe hakkes fint. Persille skylles og hakkes fint. Peberfrugt og avocado skæres i passende stykker og persillen hakkes fint.
Rør en dressing af olie, honning, spidskommen, koriander, finthakket chili, saften fra limefrugten og et friskpressethvidløg. Smag til med salt og peber.
Alle ingredienser til salaten blandes sammen, vendes med dressing og serveres. Krydr evt. med ekstra salt og peber.