Butternut Squash Suppe
Ja, det hedder en butternut squash, men er i virkeligheden et græskar!
-Vigtigst af alt er dog, at Denne suppe ganske enkelt smager fuldstændig fantastisk og så mætter den rigtig godt
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1 stk. Butternut squash (kan fås i de fleste supermarkeder lige nu -jeg fandt denne i Kvickly )
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 rød chili (kan udelades, men varmer så dejligt)
- en dusk timian
- 20 gr. smør (kan erstattes med olie)
- ca. 1 -1,2 L. hønsebouillon
- 1 dl. fløde (kan udelades)
- 1/2 citron (saften)
Fremgangsmåde
Skræl græskaren, flæk den og tag kernerne ud. Skær den i grove stykker put og bag dem i ovnen ca. 30 min. v. 180 grader.
Imens ordnes løg, chili og hvidløg og skæres i grove stykker. Hak timian groft.
Smelt smør i en tykbundet gryde. Det må gerne brune lidt, da det giver en helt fantastisk “nøddeagtig” smag til suppen.
Tilsæt løg, chili og timian og sautér det grundigt. tilsæt hønsebouillon og bagt græskar og lad det simre ved moderat varme i ca. 30 min.
Blend suppen grundigt, så den bliver helt glat. Sigt den evt.
tilsæt nu fløde, kog op og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér suppen rygende varm med skyr, creme fraiche eller flødeskum (hvis man kan tåle mere) samt ristede græskarkerner (solsikkekerne kan også sagtens gå) og friskhakket purløg