Mmmmm!!!! Chokolade/Rødbede Cupcakes
Til 12 stk brugte jeg følgende
- 20 gr. usødet kakao
- 40 gr. blødt smør
- 50 gr. rørsukker
- 2 spsk. agavesirup (eller 50 gr. rørsukker mere)
- 50 gr. fintrevet rødbede
- 100 gr. mel
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- 1 tsk. vanillesukker
- 1 1/2 dl. letmælk
- 50 gr. hakket chokolade 70%
- “Frosting”
- 300 g flormelis
- 100 g blødt smør
- 0,4 dl letmælk
- 50 g smeltet mørk chokolade
Fremgangsmåde
Pisk smør, mel, sukker, sirup, bagepulver, kakao og salt grundigt med en elpisker.
Bland mælk, æg, vanillesukker og rødbede sammen og pisk det i dejen.
Til sidst vendes de hakkede chokoladestykker i dejen, der
kommes i papirforme og bages ved 175 grader i ca. 15-17min.
Lad kagerne køle helt af.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af til stuetemperatur, inden den røres med de øvrige ingredienser.
Smør og flormelis piskes godt og mælken tilsættes.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, mere luftig bliver den.
Frostingen sprøjtes op på de afkølede Cupcakes.
1 Kommentar