I dag skulle alle børnene afsted til gymnastik og så er det rart med noget mad der passer sig selv herhjemme imens
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 2 stk kyllinger (brug evt. skrogene til hønsebouillon)
- 4 fed hvidløg
- 1 stk. citron
- en håndfuld timian
- salt og peber
Perlehvedesalat
- Perlehvede til 4 personer
- 1 stk. løg
- 5 stk. cherrytomater
- 1 dl. friskrevet parmesan
- 1 håndfuld groft hakket persille
- 1 håndfuld cashewnødder 8ristes gyldne på en tør pande)
- Lidt olie
Fremgangsmåde
Læg kyllingestykkerne i bradepande med bagepapir.
Riv skallen og pres saften af citronen over kyllingestykkerne. Timianen hakkes groft og drysses over. hvidløg pilles, halveres og fordeles over kyllingerne.
Krydr med salt og peber og steg i ovnen i 2 timer ved 140 grader.
(Gem kødsaften i bradepanden til perlehvedesalaten)
Perlehvedesalat
Kog perlehveden til 4 personer efter anvisning på posen. (kan fint koges dagen før)
Hak løget fint og sauter løgternene af i lidt olie i en tykbundet gryde.
Skær tomaterne i kvarter og sauter dem kort sammen med løgene. Tilsæt perlehvede og varm godt igennem. Tilsæt “kyllingesaften” fra bradepanden og varm godt igennem igen.
Tilsæt parmesanen og krydr med salt og peber, vend persillen i, anret og drys med cashewnødder.