Et lille tip om hønsebouillon
Det er slet ikke svært at lave sin egen bouillon.
Det tager selvfølgelig lidt tid at ordne grøntsagerne, men når først det er gjort, passer den stort set sig selv….
Til 2,5 liter brugte jeg følgende
- 2 kyllingeskrog
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 porrer
- 3 gulerødder
- 1 persillerod
- 1/2 lille selleri
- 2 laurbærblade
- 1 lille håndfuld peberkorn
- En håndfuld timian
- En håndfuld persillestilke
- 5 L. Vand
Fremgangsmåde
1. Rens/skræl/pil alle grøntsager og urter. Læg kyllingeskrogene i en gryde og tilsæt 5 l. Koldt vand.
2. Bring langsomt gryden i kog. Nu vil alle “urenhederne” i skrogene stige op og lægge sig som skum, på toppen af bouillonen. Sørg for at “skum af” et par gange, indtil der ikke er flere urenheder.
3. Nu tilsættes alle urter og grøntsager og bouillonen simrer ved svag varme 2-3 timer. Hvorefter grøntsagerne sigtes fra.
4. Lad bouillonen reducere indtil der er ca. 2 1/2 L. Tilbage. Sigt bouillonen igen og lad den køle ned, hvorefter den kan fryses i mindre portioner.