En enkel salat fuld af smag..
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1 fennikel
- 3 appelsiner
- 1 håndfuld valnødder
- 1 håndfuld dild
- 2 spsk. akaciehonning
- 1 tsk. akaciehonning (til dressing)
- 1/4 dl. smagsneutral olie (fx. raps ell. vindruekerne)
- 1/2 dl. appelsinsaft
- 1 tsk. hvidvinseddike
- salt og groftkværnet peber
Fremgangsmåde
Skyl fenniklen godt og skær den i papirtynde skiver (her er det en fordel at bruge en mandolin eller en virkelig skarp kniv).
Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne og skær herefter kan du nemt skære imellem “lamellerne” og på den måde skære fine appelsinfileter. Når fileterne er skåret fra, presses resten af appelsinen ned i en skål (saften gemmes til dressing).
På en varm pande ristes valnødderne gyldne, hvorefter de tilsættes 2 spsk. akaciehonning. Rist et kort øjeblik med honning på og tag valnødderne fra varmen.
Dressingen røres af olie, appelsinsaft, honning og hvidvinseddike og smages til med salt og friskkværnet peber.
Vend fennikel og appelsin med dressingen, anret på fad/ i skål og pynt med lune honningristede valnødder og friskplukket dild.