I går lavede jeg denne salat som tilbehør til fiskefrikadeller. Jeg er vild med fennikel -mest af alt i rå form
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1 Fennikel
- 1 Æble
- 150 gr. Edamamebønner (250 gr. hvis det er med bælg)
- 4 skiver Rugbrød
- 1 håndfuld Dild
- 1tsk. grov sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1/2 tsk. honning
- ca. 1 dl. olie
Fremgangsmåde
Skær rugbrødet i tern og rist i lidt olie på en varm pande og krydr med salt. Læg på fedtsugende papir/ køkkenrulle.
Fennikel og æbler skæres i tynde skiver (jeg bruger et mandolinjern).
Bruger du edamamebønner i bælg, skal de overhældes med kogende vand og trække 5 min. inden de bælges. Dilden hakkes fint.
Lav en dressing af senneps, vineddike og honning, der røres sammen og herefter tilsættes olie lidt af gangen. Smag til med salt og peber.
Når alt er klar, blandes fennikel, æble, halvdelen af edamamebønnerne og dild. Tilsæt halvdelen af dressingen og vend forsigtigt rundt. Anret på fad eller tallerken og drys de resterende edamamebønner, rugbrødscroutons og dild over salaten og pynt evt. med friske krydderurter og spiselige blomster, som her, hvor jeg har brugt rød syre og stedmoder
Servér resten af dressingen ved siden af