Fødselsdags Brunsviger…
ADVARSEL!!! Denne brunsviger er ikke sund,
men den er go´-hver gang
Til 1 bradepande eller 24 små forme brugte jeg følgende
- 50 gr. gær
- 100 gr. smeltet smør
- 2 dl. mælk
- 1 æg
- 2 spsk. rørsukker
- ½ tsk. salt
- ca. 400 gr. mel
Remonce
- 100 gr. smør
- 150 gr. brun farin
- 2 spsk. cremepulver
- ½ dl. fløde
Fremgangsmåde
Dejen samles som en almindelig bolledej, og æltes til den slipper skålen.
Den er dog en del blødere end en almindelig dej. Sættes til side og hæver i 30 min.
Remonce
Smørret smeltes, farinen tilsættes og resten af ingredienserne tilsættes massen.. Massen lunes forsigtigt over svag varme.
Når dejen er hævet fordeles den i en bradepande eller 2 mindre forme, remoncen fordeles ovenpå.
-hæver ca. 20 min. i mellemtiden opvarmes ovnen til 220 grader.
Brunsvigeren bages ca. 15 min.
Alternativt, kan dejen også fordeles i 23 små forme og serveres i små portionskager