Skønne, bløde boller..
Igår havde jeg den store glæde at hilse på en yndig, nyfødt verdensborger.
Den unge dames ankomst skulle naturligvis fejres med flag, varm kakao med flødeskum og friskebagte boller.
Til 16 boller brugte jeg følgende
- 50 gr. gær
- 2 1/2 dl. lunken mælk
- 3 spsk. rørsukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme (kan udelades, men smager dejligt)
- ca. 600 gr. mel (jeg bruger 1/2 alm. og 1/2 groft -her brugte jeg spelt) mængden af mel kan variere ifht. hvilken mel du vælger at bruge.
- 80 gr. blødt smør
- 1 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i mælken sammen med rørsukker. Tilsæt smør, salt, æg og kardemomme og rør det ud. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt den godt igennem -dejen skal have en blød og smidig konsistens.
Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 times tid. Tril 16 boller og lad dem efterhæve 30 min. Pensl med sammenpisket æg og bag dem midt i en 200 gr. varm ovn i 12-15 min.
Lad dem køle af inden servering.
Kære Renie.
Tak for dine dejlige opskrifter og billeder 🙂 . Disse boller vil jeg afprøve. Jeg har ikke meget erfaring med boller, men med brød i et stykke 😉 gør jeg gerne. Rugbrød og franskbrød. Jeg skal bruge/har bagt boller til lørdag, da der kommer en flok kvinder fra Otterup. Hvor jeg synes jeg har problemer er at finde en opskift på lette og luftige boller. Gerne koldhævede og lidt gær og med speltmel, hvedemel,durummel eller lign.Jeg har ikke problemer med de grove boller, men min dejlige mand Kurt Asbjørn vil også gerne have lidt andet en gang i mellem .Så det skal han også have.Jeg har netop lavet boller af hvedmel og durummel, men det er alt for flade. Måske mere hvedemel i, ved det ikke-men rettede mig efter opskriften. Måske du en dag har en opskrift på koldhævede boller lidt gær og med en god substans og smag. Tak for din opskrift nu og rigtig god dag. Mange hilsener Anette Asbjørn Hjorslev Bahnsen