Asparges!
Jeg elsker asparges! De smager skønt, er super nemme at tilberede og så er de fyldt med vitaminer og kostfibre.
Asparges kan fås i butikkerne det meste af året, men det er altså lige NU og frem til Skt. Hans, at de danske asparges skal spises.
Fremgangsmåde
De grønne asparges
Bøj dem forsigtigt i bunden, så knækker de selv, der hvor de holder op med at være træge.
Koges i letsaltet vand i ca. 2 min. Serveres varme, som tilbehør eller kolde i salater.
Man kan også riste de rå asparges i få minutter på en hed pande, i olivenolie og krydre med salt og peber. Da får de en skøn ærte-agtig smag
De hvide asparges
I modsætning til de grønne asparges, skal de hvide skrælles. Brug gerne en tyndskræller og skræl altid fra hovede mod bund.
Bøj også de hvide i bunden, så du slipper for den træge del.
Aspargesene koges i letsaltet vand i et par minutter (hvis de er meget tykke, skal de selvfølgelig have lidt længere tid).
Serveres til fx. Fisk/skaldyr/fjerkræ. Dryp dem med lidt god olivenolie, lidt smeltet eller brunet smør og krydder med salt og peber.
Hvide asparges med friske fjordrejer og hollandaise sauce er fx. en SKØN sommerklassiker