Fuldkornslasagne med kylling
Til 4 personer brugte jeg følgende
Kødsauce
- 500 gr. hakket kylling
- 2 gulerødder
- 1 lille persillerod
- 2 små løg
- 2 fed hvidløg
- en dusk timian
- 2 dåser hakket tomat
- lidt hønsebouillon
- lidt olie til stegning
- salt og peber
Bechamel
- 25 gr. smør
- 2 spsk. mel
- 5 dl. letmælk
- 200 gr. frisk mozzarella
- lidt revet muskatnød
- salt og peber
15-20 stk fuldkorns lasagneplader
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 gr.
Hak løg og hvidløg rigtig fint og sauter dem i olie i en tykbundet gryde. Løgene skal ikke tage farve.
Tilsæt kylling og brun det godt af. Nu tilsættes fintrevet gulerod, persillerod og finthakket timian. Lad det stege med et minuts tid eller to.
Tilsæt hakkede tomater og 1 dl. hønsebouillon. Lad saucen simrer ved moderat varm i 15-20 min. Smag til med slat og peber.
Imens laves bechamelsaucen – smelt smør i en tykbundet gryde og lad den “bruse af” uden at tage farve. Tilsæt mel og rør det godt sammen. Tilsæt mælk og bring langsomt saucen i kog under omrøring. Når saucen er kogt igennem, tilsættes 3/4 af osten.
Rør grundigt, indtil osten er smeltet og saucen er glat. Smag til med salt, peber og revet muskat.
Nu lægges lasagnen sammen i lag i et smurt ildfast fad:
kødsauce – bechamel – lasagneplader og forfra igen. Fordel det sidste ost på toppen og bag lasagnen ved 180 grader i en forvarmet ovn i 45 min. tag den ud og lad den hvile 15 min. inden servering