Grillet Jomfruhummer
Lækker lille haps -her fra grillen, men de kan sagtens tilberedes i ovnen.
Spis dem evt. som en lille forret med et stykke lækkert brød og evt. en lille salat til
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 12 jomfruhummer
- 100 gr. smør (blødt)
- en lille dusk persille (1 lille potte)
- 2 citroner
- 1 fed hvidløg
- salt & peber
Fremgangsmåde
Noget af det vigtigste, når man spiser jomfruhummer er naturligvis at få den renset ordentligt.
Her har jeg, med en lille saks, klippet ned langs med hummerhalen på begge sider og forsigtigt taget den øverste halvdel af halens skal af.
Lad gerne det allernederste stykke af halen, hvor der ikke er noget kød sidde. Herefter har jeg fjernet den tarm, der går ned igennem hele halen. Det er meget vigtigt, at få den ud!!
Man kan enten lægge et lille snit lige over det nederste halestykke og være heldig at trække hele tarmen ud, uden at skære yderligere i kødet eller også skærer man et fint snit på langs af hummerhalen -i midten og man skal ikke skære ret dybt. Nu kan tarmen tages ud og hummerkødet “foldes på plads” igen.
Nu er hummerne klar til brug.
Bland nu blødt smør med friskhakket persille, saften af 1/2 citron, et lille fed finthakket/friskpresset hvidløg, samt salt og peber.
Fordel persillesmør på hummerhalerne og giv dem et par min. på grillen eller i forvarmet ovn ved 225 gr.
Serveres med det samme, sammen med resten af citronen i små både