Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke babysalat
- 200 gr. grønne bønner
- 3 kogte æg
- 6 skiver sprødstegt bacon
- 1 lille rødløg (i tynde skiver)
- ca. 50 gr. revet parmesanost
- 2 spsk. olivenolie
- 1 1/2 spsk. hvidvinseddike
- 1/2 citron (saften)
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- lidt vand
- evt. brødcroutons
Fremgangsmåde
Salaten skylle grundigt og slynges/ duppes fri for vand. Sæt en gryde med vand tilsat lidt salt over at koge. Nip bønnerne og giv dem 2-3 min. i det kogende vand, hvorefter de køles af i koldt vand.
Skær evt. bønnerne i lidt mindre stykker, bland dem med salat og anret på fad eller i skål. Salaten toppes af med kvarte æg, sprød bacon og tynde skiver rødløg, samt brødcroutons, hvis man ønsker dette.
Rør sennep, hvidvinseddike, presset hvidløg og citron sammen, hvorefter olien røres i lidt af gangen. Tilsæt evt. en smule vand, hvis dressingen virker for tyk og smag til med salt og peber.
Servér dressingen ved siden af salaten.