Jordbærtærte
Til 1 tærte brugte jeg følgende
Bund
- 200 gr. Marcipan
- 2 dl. Rørsukker
- 200 gr. Blødt smør
- Revet skal af 1 øko citron
- 2 store æg
- 50 gr. Mel
- 100 gr. God, mørk chokolade
Vanillecreme
- 5 dl. Fløde
- 2 spsk. Maizena
- 1 dl. Rørsukker
- Korn fra 1 vanillestang
- 3 æg
Kagen samles
- 1/4 l. fløde, pisket til skum
- 15-20 store, nippede jordbær.
- 2 1/2 dl. Ribsgele
Fremgangsmåde
Bund
Sukker og marcipan æltes sammen. Tilsæt det bløde smør og rør grundigt igen.
Pisk nu æggene i et af gangen og tilsæt citronskal.
Vend til sidst mel i dejen.
Smør en tærteform ( ca. 28 cm.) fordel dejen heri og bag bunden midt i en forvarmet ovn ved 175 gr. I ca. 30 min. Lad bunden køle helt af og fordel herefter den smeltede chokolade herpå.
Vanillecreme
Kom fløden i en tykbundet gryde og rør maizenaen ud i, så der ikke er nogen klumper.
Tilsæt resten af ingredienserne og varm op under omrøring indtil den bliver cremet.
Køl cremen af.
(alternativt kan man jo bruge 1 brev kagecreme, pisket ud i 4 dl. mælk)
Når cremen er kold, vendes den med flødeskum og cremen fordeles nu oven på den chokoladebetrukne marcipanbund. Halvér jordbærerne og fordel dem oven på kagen.
Sæt den hurtigt på køl.
Varm ribsgeléen op, så den bliver flydende, tag kagen ud og fordel forsigtigt geléen over jordbærerne og sæt herefter kagen på køl igen.
Lad den sætte sig min. 15 min.
Så er den klar til servering